ŞIRNAK / SİLOPİ - Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kas

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI OKULUMUZDA DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.

Ara

Örnek ve Öncü Şahsiyetler Kulübümüz,kulüp danışman öğretmenleri Muhammed Erdi GÖRÜR öncülüğünde okulmuzda her ay bir Örnek Şahsiyeti tanıtacaklarını ifade ettiler .Bu ay ülkemiz için gurur kaynağı olan bilim adamı Prof.Dr. Aziz SANCAR'ı bütün okula ellerinde pankartlarla tanıtan kulübümüz,okulda bilimin sesi oldular.

Ara

Okulumuzda düzenlenen Ayın En Temiz sınıfı yarışmasında bir ay boyunca temizlik kurallarına dikkat eden 9/H sınıfı birinciliği kaptı.Okul idaresi tarafından bütün sınıfa ödül olarak Tiyatro Bileti verildi.Sınıf rehber öğretmenleri Şadiye AVŞARve Matematik Öğretmenleri Ayşe TOPLU rehberliğinde Koç Ortaokulunda tiyatroyu izleyen öğrencilerimiz oldukça keyif aldıkları tiyatro sonrası oyuncularla fotoğraf çektirdiler.

Ara

Okulumuz 10/A Bilişim  öğrencileri, Kimya öğretmenimiz Ebru BİLGİ ile birlikte bu ayki kazanımlarıyla ilgili pano hazırladılar.Kimya dersini bu tür etkinliklerle ilgi çekici hale getiren öğretmenimiz panonun aktif bir şekilde kullanılacağını ifade etti.

Ara

Okulumuzda 18 Kasım 2019 Çarşamba  günü 9,10 VE 11.sınıflara yönelik konu tarama sınavı yapıldı.Okulumuz öğretmenleri tarafından hazırlanan sınav soruları Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Volkan ULUDAĞ tarafından düzenlenerek kitapçık haline getirildi.Sınavın ardından öğrencilerle sorular hakkında mütaala eden öğretmenlerimiz,konu eksikliklerini öğrencilerine bildirdiler.Okul idaremiz ve Okul rehber öğretmenlerimizinde katkılarıyla hazırlanan  Konu Tarama Sınavlarının ayda bir kez yapılması planlanıyor.

Ara

MESLEK LİSELERİ AİLELERİYLE BULUŞUYOR PROJESİ kapsamında yapılan ilk toplantı Meslek Dersi hocalarımız,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti.Proje kapsamında alınan kararlar ,okul idaresinin de desteğiyle hayata geçirilecek.

Ara

Hayvanları Sevme ve Koruma Kulübü öğretmenimiz Dudu CEZLAN ve kulüp öğrencileri soğuk havalarda yiyecek temin etmekte zorlanan sokak hayvanları için  ,belirledikleri 10 noktaya yiyecek ve içecek koyarak hayvanların ihtiyaçlarını giderdiler. Öğrencilerin sevgi ve merhamet dolu yaklaşımları hayvanların içini ısıttı.

Ara

Sağlık Temizlik ve Beslenme kulübü rehber öğretmenimiz Eda AKÇAALAN öğrencileriyle birlikte okula geri dönüşüm projeleri için getirdikleri kutuları tanıttılar.Atık pil,plastik,kağıt gibi ayrı ayrı kutuları tanıtan kulüp öğrencileri bu kutuları okulun her bir tarafına bırakarak farkındalık oluşturdular.

Ara

Okulumuz volaybol takımı , Beden Eğimi Öğretmeni Dilek ÇİMENKAYA antrönörlüğündeki Habur Anadolu Lisesiyle yaptıkları maçtan 3-0 galibiyetle döndüler.

Ara

Okulumuz edebiyat öğretmeni Hüseyin AYTIŞ,her hafta öğrencileriyle birlikte kitap değerlendirmesi yaparak öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerine katkıda bulunmakta.Kitap okuma saatlerinin bu etkinliğe oldukça katkısının olduğunu belirten Hüseyin AYTIŞ,öğrencilerin bu durumdan epey  keyif aldıklarını ifade etti.

Ara

Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübü öğretmenimiz Yiğitcan Emir ve kulüp öğrencilerimiz ellerine çöp poşetlerini alarak TEMİZ OKUL,TEMİZ ÇEVRE HER İNSANIN HAKKI sloganıyla okul bahçesindeki çöpleri toplayarak okulda  farkındalık oluşturdular.Böylece insanların temiz bir çevrede yaşama hakları olduğunu ve yere atılan her çöpün insan haklarına saldırı olduğunu belirttiler.

Kas

24 Kasım öğretmenler günü etkinlikleri okulumuzda coşkuyla kutlandı.Okulumuz öğretmenleri  Volkan ULUDAĞ,Dudu CEZLAN ve Merve HATIRA tarafından hazırlanan programla başlayan öğretmenler günü etkinliği  9/H sınıfının öğretmenlerine çikolata kolonya ikramıyla devam etti.Ardından Eğitim Bir Sen'in öğretmenlere gönderdiği süpriz pasta ikramı yapıldı.Pastayı okulumuzun en deneyimli çalışanı Vahap ERDEM ve en genç öğretmeni Esra ÇİMEN birlikte kestiler.Öğretmenler günü etkinliği yörenin halk oyunuyla sona erdi.